03 decembrie 2009

Stiintele Vietii


STIINTELE VIETII IMPREUNA
pentru
SANATATEA, BINELE SI DESAVARSIREA OMULUI

Stiintele Cunoasterii (Teologia,Psihologia,Bilogia), Educatiei, si Comportamentului pentru o noua Con-stiinta

În secolul XX  vieţile noastre  au fost  revolutionate de lucruri,
 cum ar fi automobile, avioane, calculator personal, şi de planificare familială.
In 1908 Modelul T a lui Henry Ford nu a fost doar o alta masina, a produs o revolutie a economiei mondiale de trilioane de dolari, care în urmatorii 100 ani a adus  500 de milioane de automobile pe şosea, care necesită auxiliare în industriile petroliere, constructii rutiere, anvelope,  restaurante fast-food?
In 1981 noul calculator personal IBM PC, a nascut o surprinzatoare mega-industrie. Creştere a fost atât de rapida incat ,in SUA,  calculatorul personal  depasit vanzarile de  automobile în doar 10 de ani.
În economiile noastre moderne, schimbările care aveau loc in trecut in  100 de ani sau mai mult, acum o să aibă loc în 10 ani sau mai puţin.
         Descoperirile  au adus cu ele schimbari spectaculoase au dat naşterea la  imperii  a bunastarii individuale cu facilitati personale si sociale fără precedent dar si cu o seama de pericole si probleme majore pentru planeta si locuitorii ei.


Omul face tot mai greu fata provocarilor schimbarii societatii actuale. Are nevoie de puncte noi de reper pentru o schimbare reala

Sănătatea a devenit  cea mai Preţioasă Resursă pentru continuarea existentei pe Planeta


In Mesajul domniei sale Dr. Margaret Chan, Director General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS)precizeaza:
Schimbarile climatice constituie una din cele mai mari provocari a timpurilor noastre, deooarece vor afecta profund si grav citiva din cei mai importanti determinanti ai sanatatii: alimentele, aerul si apa.
Incepand din  anul 2008 OMS se concentreaza pe nevoia de a proteja oamenii impotriva efectelor negative grave provocate de schimbarile climatice mari si in continua crestere. Valurile de caldura, furtunile, inundatiile si seceta ucid zeci de mii de oameni anual.  Afectiuni sensibile la schimbarile climatice precum diareea, malaria si malnutritia provoaca mai mult de 3 milioane decese anual. Aceste cifere insa nu reflecta in adevarata amplitudine impactul devastator indirect al schimbarilor climatice asupra sanatatii si vietii oamenilor prin efectul acestora asupra productiei vegetale si animale, precum si asupra rezervelor de apa potabila in mari regiuni sarace ale lumii, reducaind succesele de pina acum in lupta impotriva imbolnavirilor a celor saraci, marind si mai mult prapastia in calitatea vietii si sanatate oamenilor din tarile cele mai bogate si cele mai sarace. Acest lucru este incorect si inacceptabil.
            Promovarea eficace a sănătăţii, in vederea prevenirii imbolnavirilor, reprezintă o investiţie în dezvoltarea socială şi economică viitoare, în timp ce costul tratării îmbolnăvirilor (şi costurile sociale aferente) reprezintă o mare cheltuială de resurse...  pagina 11 din Raportul: Investiţie pentru Sănătate în România, realizat de Grupul de Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - Biroul Regional Europa şi ai Comitetului European de Dezvoltare a Promovării Sănătăţii, la cererea Senatului României în anul 1999.
De aceia cercetarile asupra cunoasterii si optimizarii performantelor umane a devenit o prioritate mondiala.

Omul de stiinta   Greg Braden
Campurile magnetice care sunt diminuate, ne afecteaza imunitatea sistemelor, visele, perceptiile asupra spatiului si timpului, emotiile corpurilor noastre si credintele. Prin diminuarea magnetica pierdem liantul care ne tine credintele pe loc. Acesta este timpul oportunitatilor de schimbare, pentru ca magnetismul este diminuat si sistemul nostru de credinte este mult mai deschis posibilitatilor de schimbare.
Prin aceasta deschidere de acum, noi avem oportunitatea sa privim spre noi insine, in modalitati diferite, avand in vedere ca, in urma cu 200 de ani, cu magnetismul putin mai ridicat, nu am putut sa fim atat de deschisi posibilitatilor, schimbarilor. Si chiar daca nu luam in considerare niciuna dintre aceste lucruri, accelerarea violentei globale si faptul ca ne intoarcem spatele unul altuia, chiar in aceeasi familie, ne invita sa privim cu adevarat ceea ce am devenit.
Rezolvarea este sa ne luam raspunderea pentru toate lucrurile pe care le creem, fie in ingineria genetica, arme nucleare nationale, sau industrializarea lumii a treia sa avem o masura cu care sa evaluam consecintele actiunilor noastre.
Daca alegem ca masura sa dam onorarea vietii, nu putem sa mergem gresit. Daca privim la tot ceea ce facem si intrebam daca aceste lucruri ne fac mai buni, sau ne ajuta sa avem o lume mai buna, sau onoreaza principiile vietii si daca folosim aceasta ca pe o unitate de masura, atunci nu putem gresi.
Noi nu onoram acest principiu, atunci cand ne lasam coplesiti de tehnologie.
 Sunt multe dovezi arheologice care ne arata ca  aceasta s-a putut  intampla in lumea noastra, cam cu opt sau zece mii da ani in urma, din cauza unei societati foarte avansata tehnologic, in campiile din nordul Indiei, unde acum este Pakistan. Civilizatiile si tehnologiile au avansat enorm, dar au disparut, si au fost descoperite abia in secolul al 20-lea. Nu stim ce anume le-a distrus, pentru ca ei au avut un limbaj care nu a putut fi tradus — nu intelegem semnele si nu stim cum sa le citim. Ele sunt acolo, numai ca noi nu stim ce spun. Se numesc manuscrisul din Valea Indului. Ce stim este ca civilizatiile erau foarte sofisticate; ca aveau orase frumos impodobite, retele cu apa calda si rece curenta, robinete de inchidere, arta uimitoare – si ceva s-a intamplat foarte rapid. Ceea ce s-a petrecut a implicat o arma care nu mai fusese folosita inainte. iar arma, dupa textele antice, a fost una care a eliberat o caldura intensa ce a topit zidurile orasului si a ars elefantii masivi, in timp ce mergeau printre plante, pasarile au cazut din cer si au fost transformate in cenusa,  raurile au fiert in clocot – si totul din cauza folosirii acestei arme.

Suntem cobai ai propriei noastre constiinte
economice, politice, sociale, stintifice, terapeutice ???

 

 „ Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intregul Univers, cu energiile si fortele sale ascunse” iar un aforism al intelepciunii ne invata: „Ceea ce este aici (in microcosmosul fiintei mele) este pretutindeni (in macrocosmos),ceea ce nu este aici nu este nicaieri”

Scris pe frontispiciul templului din Delphi


As vrea sa cunosc Gândurile lui Dumnezeu...restul este un detaliu”           Albert Einstein

In Secolul XXI vieţile noastre  vor fi  revolutionate de Con-stiinta,
va fi unul spiritual ??? ….sau nu va fi deloc ???
Acest secol a debutat cu  Revolutii formidabile ale cunoasterii stiintifice Se cauta descoperirea cauzelor  celor  peste 4500 de maladii genetice umane.. Biologia celulara a descoperit ca teoreric, fiecare celula contine inauntrul nucleului ei toata informatia necesara alcatuirii unui om. Cercatatorii cauta cu o pasiune formidabila: particola lui Dumnezeu, Punctul lui Dumnezeu, Codul lui Dumnezeu, Gandurile lui Dumnezeu.


REVOLUTIA CUNOASTERII  GENOTIPUL UMAN

CODUL GENETIC PERSONAL
Anul 2003 a culminat cu publicarea de catre Craig Venter a Genotipului Uman ca urmare a rezultatelor  cercetarilor de genetica moleculara. Aceasta informatie este "manualul cu instructiuni" care permite masinariei dintr-o celula ou fertilizata sa construiasca noul organism o "realizare" fantastica.
Doar despre aprox. 10% din genom include secventele codificatoare ale proteinelor (exoni), restul de 90% sunt numeroase secvente ”noninformationale” (introni) intercalate cu genele, care unii le-au numit „balast” socotindu-le o eroare a naturii.
Chiar daca 99,5% din secventele de ADN sunt identice la toata populatia, micile variatii pot avea un impact major asupra raspunsului la diferitele boli, rezistenta la bacterii,virusi,toxine si substante chimice,p recum si la tratamentele medicamentoase.
Aproape jumătate din proteinele umane sunt asemănătoare cu ale altor organisme, dezvăluind unitatea vieţii
Dar Multe sunt încă necunoscute!
"Incepem sa trecem de la citirea codului genetic la capacitatea de a-l scrie, spune - Craig Venter geneticianul american implicat in descifrarea genomului uman care a construit un cromozom sintetic din substante chimice de laborator, fiind pe cale sa anunte crearea primei forme de viata artificiala de pe planeta.
Încercarea de a decodifica genomul uman este meritorie, dar ştiinţa nu trebuie să asalteze persoana umană”, spune Cardinalul Antonio Maria Ruoco. Arhiepiscopul de Madrid a spus că “cercetarea care pretinde să cunoască cum este construit omul din punct de vedere genetic, va fi mereu ceva bun. A cunoaşte adevărul este un lucru bun, şi cu cât omul este mai bine cunoscut în aspectele sale fizice sau empirice, cu atât este mai bine”.
“Totuşi”, a adăugat el, “chestiunea devine o problemă atunci când cunoaşterea este folosită pentru scopuri care merg împotriva persoanei umane, sau când se fac experimente prin metode care comportă o agresiune împotriva omului… Metodele care implică distrugerea omului nu pot fi folosite cu scopul mai bunei sale cunoaşteri”.

TEORIA CAMPURILOR 
În anul 1923 biologul rus Alecsandr Gurwitsch demonstrează pe baza unor experimente existenţa unei radiaţii ultraviolete în organismele vii pe care a numit-o radiaţie mitogenetică.
În anul 1935 prof.dr.H.S.Burr demonstrează că forma adultă a organismului este generată de câmpuri electromagnetice individuale numite matrice sau scheme energetice. În primele zile de la concepţie aceste câmpuri dau naştere la o formă geometrică tridimensională capabilă de autoorganizare. Torul căci despre el este vorba, este generat printr-o sinusoidă (sinusoida este tipul de undă fundamental în univers) care se roteşte în jurul propriei axe. Această formă tridimensională asemănătoare unui măr îşi datorează capacitatea de a se autoorganiza şi de a-şi păstra forma celor trei „giroscoape“ ale rotaţiei sale inerente : sus-jos, înăuntru-în afară şi de-a curmezişul. Şi asemenea unui giroscop, indiferent cum se mişcă torul, acesta îşi menţine echilibrul.
Iată deci, că forma torului este modelul de bază al fluxului energetic pe care îl creează pulsaţia vieţii. Torul ar reprezenta prima formă prin care sufletul se manifestă. Axa ce străbate torul şi uneşte cei doi poli ai săi este reprezentată de două vârtejuri unite sub forma unei clepsidre. Prin aceste vârtejuri (minigăuri de vierme magnetice) trec fluxurile energo–informaţionale ce ajută la dezvoltarea fractalică a organismului. Aceste minigăuri de vierme magnetice realizează şi comunicarea cu domeniul vacuumului superfluid (conştiinţa colectivă).
Pe de altă parte în primele zile de la concepţie în celula umană îşi fac apariţia anumite organite ce se constituie într-un sistem de integrare a semnalelor care le permit să simtă, să cântărească şi să proceseze un imens număr de semnale din afara şi din interiorul corpului lor şi să ia o decizie proprie. Astfel celula poate măsura variabilele de spaţiu şi timp ca unghiuri, distanţe, curburi sau durate provenite din cantităţile abstracte de la obiectele fizice a mediului lor. Aceste semnale (infraroşii) se transmit mai departe prin intermediul microtubulilor în interiorul nucleului celulei, în ADN. Aici, pe baza acestor semnale iau naştere holograme acustico-optice (unde electroacustice numite solitoni şi raze laser) ce reproduc exact imaginile obiectelor. Se crează astfel o succesiune de holograme responsabile de procesarea informaţiei. ADN-ul se constituie astfel într-un aparat de proiecţie a unei bioholograme, atât la nivel celular cât şi la nivelul organismului ca un tot. Se poate afirma deci că viaţa psihică poate fi localizată în spaţiul în care fluxurile informaţionale ( venite din mediul extern) interferează cu hologramele conservate în structura substanţială : cod molecular, cod senzorial, hormonal, neuronal sau sinaptic-cortical, etc.Structurile psihice şi conceptuale au deci un caracter dual substanţial-radiant.
În 1991 grupul condus de dr. P.Gariaev de la Institutul de Fizică al Academiei de Ştiinţe din Moscova în articolul ,,Memoria asociativă holografică a sistemelor biologice“ explică pe baza experimentelor efectuate capacitatea ADN-ului de a prezenta anumite efecte vibraţionale în urma cărora ia naştere în vid o nouă structură de câmp numită „Fantoma ADN“. Acelaşi grup de cercetători interpretează persistenţa în timp a acestui câmp de biofotoni prin acumularea microgăurilor de vieme magnetice în apropierea secvenţelor ADN, locaţii unde însăşi structura spaţio-temporală se schimbă rezultând schimbarea structurii hiperspaţiului. Asemenea microgăuri de vierme au fost descoperite la nivelul celulelor corpului nostru, în ADN, demonstrând noi forme a canalelor de comunicare din ADN, mai precis de hipercomunicare (viteze superluminice) unde au loc transportul informaţiilor spaţio-temporale.
Pe de altă parte ştim că împachetarea nucleosomilor capătă o structură de solenoid pentru a realiza o condensare majoră a nucleotidelor de ADN. Prin analogie cu câmpul magnetic al unui solenoid, care îşi menţine prezenţa un interval de timp şi după întreruperea curentului electric care l-a generat – şi câmpul emis de solenoidul ADN, poate să continue a persista dupa destrămarea materiei ADN (la 72 de ore de la deces aparatul cromozomial dispare). Dacă timpul este relativ lung şi cum ştim că există o specificitate personală a câmpului ADN se poate spune că după moartea omului continuă să persiste în spaţiu, câmpul său ADN, capabil în anumite condiţii, să acţioneze asupra altor oameni. Este foarte probabil ca acest câmp să se regăsească în formaţiunile plasmatice luminoase observate în fotografii. Acest câmp poate reprezenta hologramele acustico-optice capabile de autoorganizare şi procesare a informaţiei ce se constituie în sfere luminoase.
Aceste sfere luminoase- clustere fractale- se pot deplasa prin găurile de vierme constatate în atmosfera terestră, găuri ce fac legătura cu alt univers. Aceasta ar putea reprezenta calea sufletului. Misticii din toate timpurile au considerat principiile fundamentale ale creaţiei ar fi lumina, sunetul şi forma. Astăzi ştiinţa tinde să valideze această intuiţie spirituală printr-o nouă concepţie asupra realităţii. 

TEORIA CAMPURILOR  MORFOGENETICE
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifTeoria morfogenetică, formulată de Rupert Shaldrake, se bucură în ultimul timp de o recunoaştere tot mai largă şi îşi găseşte aplicaţii într-un număr impresionant de mare de domenii.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifSheldrake fiind de profesie biolog, a fost uimit de anumite fenomene din lumea fiinţelor vii, care nu puteau fi explicate în nici un fel până la el. Ne vom referi la două experimente celebre, care au dus în final la fundamentarea acestei teorii. În primul dintre ele, profesorul William McDougall de la Harvard testa în 1920 inteligenţa şoarecilor. Pentru aceasta a folosit un labirint, prin care şoarecii trebuiau să treacă pentru a găsi hrana. În experiment se nota timpul în care şoarecii reuşeau să ajungă la hrană. Spre uimirea lui, McDougall a constatat că pe măsură ce apăreau noi generaţii de şoricei, timpul mediu în care aceştia ajungeau la hrană devenea tot mai mic, astfel încât generaţia a 20-a de şoareci ajungea în medie la hrană de zece ori mai repede decât prima generaţie. A fost ca şi cum o învăţătură a celor adulţi se transmitea la copii. McDougall ştia că genetic nu se poate transmite învăţătura, decât poate cel mult anumite instincte. De aceea rezultatele sale au fost tratate cu mult scepticism. Pentru a-l contra pe McDougall, o echipă de oameni de ştiinţă din Edimburg a duplicat experimentul, folosind exact acelaşi labirint ca şi McDougall. Rezultatele lor au fost şi mai uluitoare: prima generaţie de şoareci a parcurs labirintul aproximativ în acelasi timp ca generaţia 20 a lui McDougall, iar unii dintre şoricei au găsit drumul aproape imediat, mergând direct la ţintă. În acest caz explicaţiile genetice puteau fi eliminate din start şi la fel şi alte explicaţii bazate pe urme de miros, feromoni etc. Cu toate acestea experienţa şoriceilor de la Harvard a trecut oceanul, ajungând la cei din Anglia, fără să existe nici o explicaţie fizică pentru aceasta.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifUn al doilea experiment a avut loc in 1952 pe insula Koshima, unde o specie de maimuţe (Macaca Fuscata) a fost observată timp de 30 de ani. La un moment dat cercetătorii au început sa ofere maimuţelor fructe dulci, aruncate în nisip. Maimuţelor le plăceau foarte mult fructele, dar trebuiau să le mănânce acoperite cu nisip, ceea ce era neplăcut pentru ele. La un moment dat o femela de 18 luni, numită Imo, a descoperit că putea rezolva problema spălând fructele într-o apă din apropiere. Imo i-a arătat aceasta mamei ei. Totodată colegii de joaca ai lui Imo au învăţat şi ei obiceiul spălării fructelor şi, mai departe, şi-au învăţat şi familiile cum să procedeze. Oamenii de ştiinţă au asistat uluiţi cum din ce în ce mai multe maimuţe învaţă să spele fructele în apă.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifÎntre 1952 şi 1958 toate maimuţele tinere din colonie au învăţat spălatul fructelor. Doar unele dintre maimuţele adulte, care şi-au imitat copiii, au dobândit şi aplicat acest obicei. Celelalte maimuţe adulte au continuat să mănânce fructelele acoperite cu nisip. Apoi s-a întâmplat ceva uimitor: de la un anumit număr de maimute care îsi spălau fructele, brusc fenomenul a luat o amploare exploziva. Dacă dimineaţa doar o parte din maimuţe foloseau această cunoaştere, seara aproape toate maimuţele deja spălau fructele. De asemenea alte colonii de maimuţe din alte insule, precum şi maimuţe de pe continent au început aproape imediat să-şi spele fructele. Şi in acest caz nu a putut fi găsită o explicaţie convenţională privind modul de răspândire atât de rapid al cunoaşterii, fără să fi existat contacte directe între diversele colonii de maimuţe.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifRupert Sheldrake analizând aceste cazuri a avansat ideea unor câmpuri morfice (sau formatoare, generatoare), care aveau rolul de a menţine cunoaşterea oricăror fenomene, nu doar din lumea vie ci şi din cea minerală sau chiar cuantică. El a postulat ideea că aceste câmpuri inregistrau într-un anumit fel toate informaţiile despre diverse evenimente, iar apoi exercitau o influenţă formatoare asupra tuturor fiinţelor sau obiectelor similare cu cele care au generat evenimentele respective, astfel încât noile evenimente să se încadreze oarecum în noul tipar. Am putea să asemănăm aceste câmpuri morfice cu un fel de matriţe în care este turnat metalul topit pentru a lua forma potrivită.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifDin momentul postularii ei, teoria morfogenetică s-a dovedit imediat un instrument excepţional. Deja puteau fi explicate o serie întreagă de fenomene, din cele mai diverse domenii.
In psihologie aplicabilitatea a fost imediata si de fapt teoria morfogenetică s-a potrivit perfect cu alte descoperiri din acest domeniu, cum ar fi teoria subconştientului (inconştientului) colectiv a lui C.G. Jung. În cercetările sale Jung a descoperit anumite fenomene stranii, care nu puteau fi explicate dacă nu ar exista un gen de conexiune între membrii aceleiaşi specii. De exemplu Jung a descoperit că unii eschimoşi aveau vise cu şerpi sau păianjeni, deşi aceştia nu existau în cercul polar şi nici nu existau alte surse, de unde să afle despre existenţa lor. De fapt nici eschimoşii în cauză nu ştiau ce sau despre ce viseaza, dar când desenau imaginile respective, se putea recunoaşte imediat obiectul visului lor. Astfel Jung a postulat ideea unui inconştient colectiv la care fiecare membru al speciei este cuplat în grade diferite şi prin intermediul căruia are acces la o serie întreagă de cunoştinţe, arhetipuri şi obiceiuri. Acest inconştient colectiv corespunde parţial câmpurilor morfice din teoria morfogenetică.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifTotodata au putut fi explicate performanţele sportivilor, care cresc în mod vizibil de la o generaţie la alta deşi structura biologică a omului este oarecum constantă şi chiar în epoca modernă decade datorită alimentaţiei nesănătoase, sedentarismului şi ruperii faţă de natură şi de ritmurile ei normale. Această creştere a performanţelor nu poate fi pusă doar pe seama antrenamentului, fiindcă ea se manifestă încă de la vârste fragede, la care copiii mici dau dovadă de performanţe mult mai bune decât cei din generaţiile precedente. De asemenea în şcoli, programa şcolară devine din ce în ce mai încărcată şi copiii asimilează din ce în ce mai multe cunoştinţe. Dacă un copil, chiar de numai acum câţiva zeci de ani, ar trebui să înveţe în ritmul unuia modern, doar foarte greu ar putea face faţă. În acest fel se explică foarte simplu şi ceea ce face ca anumite şcoli "cu tradiţie" să genereze mult mai uşor elevi cu rezultate excepţionale pe plan şcolar. De fapt această "tradiţie" este rezultatul unui câmp morfic structurat în timp la acea şcoală şi care permite celor care se integrează în el să dispună aproape imediat, deşi inconştient, de rezultatele înaintaşilor săi. Într-un fel, câmpul morfic explică şi conceptul de cultură organizaţională, rolul acesteia în învăţarea legilor subtile ale unei organizaţii de către generaţiile de actori organizaţionali.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifCâmpurile morfice (sau morfogenetice) se manifestă şi la nivel de comunităţi umane sau de ţări. Chiar între două ţări vecine pot exista unele diferenţe morfice mari, care genereaza modele de comportament specifice. De exemplu englezii sunt vestiţi pentru calmul lor, latinii pentru sângele fierbinte, francezii ca fiind romantici, japonezii - corecti si muncitori, germanii mai rigizi si atenţi la detalii, etc. Aceste diferenţe crează ceea ce se numeşte egregor naţional, şi care reprezintă o matrice formatoare pentru indivizii unui neam. Între egregorul unui neam şi cultura şi tradiţia sa există o dependenţă biunivoca: pe de-o parte tradiţia şi cultura fac să se structureze un egregor specific, iar pe de altă parte acest egregor transmite prin câmpuri morfice generatiilor următoare obişnuinţa de a se încadra în aceaşi cultură, religie etc. Mulţi turişti sau emigranţi constată în mod direct aceste diferenţe de obiceiuri, mentalităţi şi comportamente care sunt puse doar pe seama culturii acelui popor, dar care, de fapt, conform cu teoria lui Shaldrake, sunt structurate de egregorul specific naţiunii respective.
*           În domeniul biologiei teoria morfogenetică a făcut posibilă apariţia unor teorii şi descoperiri de ultima oră, care ţin de frontierele ştiinţei şi care, de fapt, au facut să apară controversele foarte aprinse pe marginea ei. Astfel o fiinţă vie nu mai este doar un ansamblu biologic, material, ci este cuplată la un câmp morfic mult mai general şi care este de natură energetică, vibratorie. Aici trebuie să fim bine înţeleşi: teoria morfogenetică nu postulează direct existenţa sufletului, ci se referă la un câmp energetic transindividual, o obişnuinţă colectivă în care se încadreaza fiecare individ, atât fizic cât şi psihic. Sheldrake a constatat în mod corect că pentru ca un câmp morfic să poata acţiona este necesar ca în organismul viu, încă de la nivel celular, să existe structuri care receptionează informaţiile respectivului câmp morfic. Totodată este necesar să existe structuri emiţătoare, care din diverse acţiuni fizice să influenţeze în sensul structurării lor diverse câmpuri morfice. De fapt conform descoperirilor din fizica cuantică chiar particulele subnucleare sunt supuse unor câmpuri morfice specifice şi astfel interacţiunea dintre materie şi energie se desfaşoară la orice scară din Creaţie. Sheldrake chiar a avansat o teorie şi mai surprinzătoare, şi anume faptul că ADN-ul uman nu este în mod intrinsec depozitarul informaţiei structurante pentru o fiinţă, ci mai curând un fel de antenă de emisie-recepţie pentru câmpul morfic înconjurător, care de fapt depozitează această informaţie.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifLa ora actuală nu se poate explica genetic cum dintr-o celulă sanguină poate apărea un organism complet, în loc să apară doar o colonie de celule sanguine, iar dintr-o celulă musculară apare un organism complet cu toate genurile de celule specifice, şi nu doar o colonie de celule musculare. Ştim că ADN-ul păstrează în fiecare celulă o informaţie genetică completă pentru întregul organism, dar nu ştim cum sunt luate deciziile ca, de exemplu, dintr-o celulă de un gen să se activeze genele necesare pentru ca ea sa se duplice în alta de un gen diferit, sau de acelaşi gen. Teoria morfogenetică explică foarte simplu aceste aspecte stipulând faptul că informaţiile structurale sunt înregistrate de fapt într-un câmp morfic care acţionează asupra tuturor proceselor biologice. ADN-ul devine astfel în special un receptor (e drept foarte complex) pentru câmpuri morfice care sunt mult mai complexe si care păstrează mult mai multă informaţie decât ar fi capabil doar ADN-ul singur să o facă. Dacă o fiinţă vie ar fi o construcţie, am putea compara ADN-ul cu executanţii simpli care lucreaza la acea construcţie, iar câmpurile morfice cu echipa formată de arhitecţi şi ingineri constructori. Centrul de greutate al deciziilor se mut , asadar, într-un plan energetic cea ce ne fac să ne revizuim integral concepţia asupra Universului şi asupra propriei noastre vieţi.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifO altă aplicaţie uimitoare a teoriei morfogenetice o găsim în domeniul anumitor aspecte considerate paranormale, şi care ţin în special de influenţa gândirii şi a emoţiilor asupra materiei. Prin teoria morfogenetică multe dintre aceste fenomene pot fi explicate fără prea mare dificultate din punct de vedere ştiinţific. Ţinând cont că ADN-ul şi în general materia este şi un emiţător care poate structura câmpuri morfice specifice, concluzia imediata este că o fiinţă vie poate emite informaţii morfice (deci structurante, generatoare), care să acţioneze asupra altor fiinţe sau a materiei în general. La ora actuală se ştie că cei care ţin plante şi le iubesc foarte mult, vorbesc cu ele si le mângâie transmiţându-le afecţiune, produc un climat favorabil pentru ca aceste plante să se dezvolte armonios, plantele lăsând impresia că percep atmosfera încărcată cu iubire de care au parte. Puţini însă ştiu că aceste diferenţe de dezvoltare pot fi obţinute şi de la distanţă, pur şi simplu gândindu-ne cu iubire la planta sau la fiinţa respectiva. Este vorba, în ultimă instanţă, despre o formă particulară de telepatie. Astfel gândirea noastră structurează un câmp morfic benefic, care constituie un tipar de dezvoltare armonioasă pentru acea fiinţă. În acest caz efectele nu mai pot fi explicate doar prin interacţiuni de tip fizic, ci necesită introducerea într-o teorie explicativă a unor interacţiuni de ordin energetic, vibratoriu.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifDe fapt efectele gândirii focalizate chiar a destinului sunt foare bine cunoscute încă din antichitate, în toate culturile lumii. Există diverse proverbe foarte inspirate, de exemplu: obisnuinţa este cea de a doua natură sau daca semeni o obisnuinţă, culegi un destin. O mare parte din ceea ce numim destin sau soartă este de fapt un ansamblu de câmpuri morfice care ne ghidează într-un anumit fel. Astfel o fiinţă care se încadrează pe frecvenţa de rezonanţă a acestor câmpuri va avea tendinţa să acţioneze predominant conform lor şi deci să aibă o direcţie specifică în viaţă. Toate fiinţele geniale în schimb au avut calitatea de a şti ceea ce îşi doresc în viaţă, încă de la o vârstă fragedă. Această preştiinţă venea sub forma unei idei sau imagini care se repeta predominant. De exemplu, un viitor dansator de excepţie îşi dorea foarte mult să danseze pe scenă şi se vedea mai mereu în această postură. Această gandire focalizată în timp a generat un câmp morfic specific, care l-a susţinut, l-a dirijat pe acel individ să devină ceea ce dorea şi, în acelaşi timp, a făcut ca şi alte câmpuri morfice secundare (unele generate de alte fiinţe umane) să se supună acestui tipar. Astfel teoria morfogenetică valideaza în mod ştiinţific modalitatea prin care comportamentele sau chiar gândurile noastre modeleaza "destinul", prin câmpuri morfice specifice generate de catre ele. De fapt pur si simplu aceste comportamente fac să apară tiparele şi căile care au tendinţa de a fi urmate şi mai departe, nu doar ca model de gândire ci şi ca realitate fizică. Trebuie doar ca în dezvoltarea sa câmpul morfic să atingă o intensitate specifică, un gen de masă critică, pentru a-i permite să se manifeste concret in planul fizic. Analogic este la fel cum într-o şcoală nu ajunge ca un singur elev sa fie genial pentru ca acea şcoală să devină o şcoală renumită, ci este necesar ca un anumit număr de elevi să aibă rezultate foarte bune, pentru ca acel câmp morfic generat să se constituie într-o matrice puternică pentru viitorii elevi care vor învăţa acolo.
 Devine astfel posibil pentru o fiinţă umană transformarea, chiar radicală, a unui destin nefericit în bine, dacă acţionează cu suficientă energie în sensul şi în scopul modificării câmpurilor morfice mai vechi (care pot sa-i fie defavorabile), pentru a structura astfel câmpuri morfice noi, mai puternice, şi care să o ghideze în direcţia dorită.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifAceastă din urmă idee îşi găseşte aplicaţia în psihoterapie şi anume în tratamentul cu psihoter. Psihoterul, medicamentul, este psihoterapeutul însuşi. Rezultă în mod evident că arta psihoterapeutului, ca o garanţie pentru reuşita actului psihoterapeutic, constă în a crea câmpuri morfice (pe care le vom numi câmpuri psiho-morfice), adică tipare, matrice comportamentale care să inducă forma de comportament potrivită pentru subiectul psihoterapiei. Crearea câmpului psiho-morfic ar trebui să constituie un punct de reper fundamental în planul psihoterapeutic, iar realizarea şi intensitatea lui ar trebui verificate permanent. Dar pentru ca psihoterul să fie un câmp psiho-morfic este necesar ca psihoterapeutul să se autoanalizeze, să se autoverifice, acest aspect reprezentând o fază de pregătire a actului psihoterapeutic în funcţie de subiect. Autoanaliza constă în determinarea propriei structuri de rezistenţă interioară, cu ajutorul TANC. Pentru că am numit aici TANC-ul, vom considera că în conformitate cu teoria POPQ, înainte de a fi un câmp extern, câmpul psiho-morfic este un cîmp intern. Este reţeaua internă a sistemului psihic al individului. Câmpurile morfice sunt create de huburi şi, în anumite situaţii, de nodurile tari. Huburile sunt cele care induc direcţia de comportament, sunt matricea energo-informaţională după care se ghidează comportamentul individului. De aceea indivizii lipsiţi de huburi sau de noduri tari puternice, au un comportament confuz, lipsit de obiective şi de un sens precis.
http://www.apsi072.ro/img/ident_b.gifIndividul cu o structură de rezistenţă dotată cu Huburi are personalitate, o personalitate cu forţa de a crea câmpuri psiho-morfice, de a induce comportamente. Hubul creează charisma (latura masculină a câmpului morfic) dar şi simţul simpatetic (latura feminină). Acest mod de a înţelege lucrurile explică succesul liderilor charismatici de a induce forme de comportament unei mulţimi, unei populaţii. Acest mod de înţelegere explică forţa unui geniu al Răului cum a fost Hitler. Sau cum a fost Moon, cel care a reuşit să inducă sinuciderea în masă, unei întregi secte religioase.


REVOLUTIA PROGRAMARII GENETICE
ADN-ul este INFLUENTAT DE CUVINTE.
                Grazyna Fosar si Franz Bludorf arata ca ADN-ul poate fi influentat si re-programat prin cuvinte si anumite frecvente, deci fara a-l sectiona si inlocui anumite gene. Conform acestora, ADN-ul uman nu este doar responsabil pentru construirea corpului nostru, dar serveste si ca depozit de informatii si cale de comunicare. Adica un fel de Internet. Lingvistii rusi au descoperit ca intregul cod genetic, indeosebi partea de 90 % declarata inutila “material de balast”, respecta aceleasi reguli folosite in toate limbile umane.
Biofizicianul si biologul rus Piotr Gariaev si colegii sai au explorat si comportamentul vibrational al ADN-ului, adica efectul anumitor frecvente asupra acestuia. Concluzia este stupefianta: cromozomii vii functioneaza exact ca si computere holografice/solitonice folosind radiatie laser generata endogen chiar in interiorul ADN-ului!
Cu alte cuvinte, ei au reusit sa moduleze anumite modele vibratorii pe o raza laser cu care au influentat ADN-ul si informatia genetica. Si din moment ce structura ADN-ului este aceeasi cu cea a limbajului uman, se pot folosi cuvinte si propozitii in mod direct pentru a influenta ADN-ul, nefiind nevoie de nici o decodificare. In acest fel, intreaga informatie a fost transmisa fara nici un efect secundar de tipul celor intalnite in practicile occidentale.
Aceşti cercetători au reuşit să demonstreze că, folosind aceasta metodă, pot fi reparaţi cromozomi afectaţi de razele X. Mai mult, ei au capturat modele informaţionale dintr-un ADN şi le-au transmis altuia, în acest fel reprogramând celulele pentru un alt genom. Astfel au transformat embrioni de broască ţestoasă în embrioni de salamandră, doar prin transmiterea modelului informaţional corespunzător.
Aceasta reprezinta una dintre cele mai mari revolutii in stiinta medicala, care va duce cu siguranta la transformari uluitoare! Aceste experimente arata imensul potential al geneticii vibrationale care are evident o mai mare influenta in formarea.
 Invatatorii spirituali cunosteau de mii de ani faptul ca acest corp uman este programabil prin limbaj, sentimente si prin gand. Acum s-a demonstrat si explicat stiintific acest lucru. Desigur, frecventa folosita trebuie sa fie cea corespunzatoare. Si de aceea nu oricine are succes totdeauna sau nu obtine rezultate de aceeasi anvergura. Omul trebuie sa “lucreze” asupra proceselor interioare si sa obtina o anumita maturitate spirituala pentru a putea stabili o comunicare directa si constienta cu ADN-ul.
Cercetatorii rusi lucreaza la un dispozitiv care va asigura succesul cu conditia folosirii frecventei corecte.

CODUL LUI DUMNEZEU
In anul 2007 fizicianul Greg Braden reuseste sa raspunda la untrebarea  <<Si daca codul din fiecare celula din fiecare uman este un mesaj literal>>?
Daca noi am fi privit ADN-ul numai ca biologi sau numai ca geneticieni sau ca lingvisti sau istorici, noi nu am fi descoperit niciodata acestea ... Am inceput sa privesc la codul ADN-ului nostru, la limbajul sau, impreuna cu o echipa de cecetatori din diversa domenii...„
            „Noi privim celulele doar ca o masa chimica vie. In fiecare celula noi avem cromozomi, si in cromozomi noi avem siruri lungi de informatii numite ADN, si in ADN micile sectiuni devin gene. Aceasta noua informatie ne va permite sa privim viata intr-un mod diferit. Noi putem sa privim celula acum ca o biblioteca. In biblioteca, noi privim cromozomii ca niste carti. In carti capitolele sunt sirurile de ADN. In capitole, genele devin fraze si paragrafe si aceasta pare a fi cu precizie maniera in care informatia este stocata in noi, si ea pare a fi in multe straturi de informatie codata in celulele corpului nostru. Din aceasta perspectiva, eu am unit ceea ce am cunoscut despre vechile limbi, despre chimie, despre biologie, despre genetica si despre istoria antica in intelepciunea care a pus intrebarea: «Si daca codul din fiecare celula din fiecare uman este un mesaj literal>>? Si daca era, cum am putea noi traduce acel mesaj?
Aceasta mi-a luat 12 ani pentru a gasi puntea matematica intre alfabetele antice ca Ebraic si Arab, si elementele moderne ca hidrogen, nitrogen, oxigen, si carbon. Linia inferioara este formata din elementele a ceea ce numim  ADN care are legaturi directe, matematice, catre litere precise in alfabete foarte vechi, si este un sunet, in adevar tehnologic al acestor legaturi. Am ales o foarte specifica gena pe cromozomul 21 – si care inlocuieste ceea ce noi numim elemente chimice in sirurile ADN-ului, cu vechile litere care corespund acestora. Fantastic!
Odata ce procesul era complet, am avut literal o sectiune a ADN-lui uman tradusa in limbajul vechiului cod Ebraic, prima parte completa a mesajului din noi insine. Acesta este incredibil.
Mesajul foarte scurt, include numele antic al lui Dumnezeu pe care il gasim in textele vechi de 2200 de ani.
Ce inseamna cand gasim literal numele lui Dumnezeu in corpurile noastre?
Aceasta cheie, acest Cod este un foarte puternic si profund principiu unificator. El indica faptul ca, dincolo de orice sistem de politic, economic sau social, exista 6,2 miliarde de oameni care merg pe acest Pamant au toti acelasi mesaj inscris in fiecare celula a corpului lor.
Dupa parerea unora dintre marile spirite ale timpului nostru, noi traim timpuri foarte interesante in istoria omenirii, cand noi avem practic in mainile noastre puterea de a pastra sau distruge tot ceea ce indragim pe aceasta Planeta.
Exista un principiu al unitatii care ne leaga unii de altii si care ne da capacitati mult mai mari atunci cand colaboram impreuna. „Pentru aceasta, pare foarte de rezonabil ca noi sa privim la baza intregii vieti, pe care noi am numit-o metaforic « limbajul vietii ». Noi, insa, uneori credem ca suntem atat de diferiti unii de altii, incat trebuie sa ne judecam, condamnam si chiar sa ne ucidem unul pe celalalt, ca sa justificam aceasta diferenta. Daca alegem sa o facem ne distrugem pe noi insine, dar nu mai putem justifica acest masacru.
 Daca am hotari sa privim in alta parte, atunci „mesajul din noi” insine ne va aduca aminte ca, la nivelul cel mai profund, aceste diferente sunt deja dizolvate.. ca suntem o familie, la nivelul cel mai profund si depinde
Este un indiciu si o certitudine care ne spune dincolo de orice indoiala, ca exista un principiu al unitatii care ne leaga ca familie umana. Odata ce am gasit acest principiu, acesta va fi o trambulina care sa ne ajute sa transcendem toate diferentele care au aparut vreodata intre noi, toate diferentele care ne-au separat in trecut .
Adevarul este ca lumea noastra lucreaza inca destul de putin in acest fel. Dar sigur putem sa invatam...  „si totul este posibil celui care crede”....
Faptul ca noi suntem o familie e o afirmatie foarte puternica si adevarul e ca nu exista nimic care poate sa ne forteze sa ne schimbam. Noi avem nevoie de motive logice sa credem ca schimbarile merita sa fie facute, si chiar daca nu am fi cautat vreodata aceste motive, eu cred ca textul mesaj codat chiar in esenta vietii, care fost cu noi din timpurile primordiale, este cu adevarat un loc bun de unde sa incepem.

REVOLUTIA TRAIRII

NOI CAPACITATI ALE OMULUI ?
Intreg sistemul solar intra intr-o zona galactica in care exista o energie spatiala cu o frecventa mai inalta. Ce implicatii are aceasta adevarata "baie" energetica?
Dr. Berrenda Fox furnizeaza dovezi ale modificarilor ADN-ului si a celulelor demonstrand prin teste de sange ca unele fiinte au dezvoltat noi lanturi in ADN. Exista schimbari majore, mutatii care nu s-au mai petrecut. Cativa ani in urma, in Mexico City a fost o conventie a geneticienilor din toata lumea, si subiectul principal a fost legat de schimbarile care se produc la nivelul ADN-ului. Ni se intampla cu siguranta o transformare evolutiva, numai ca inca nu stim in ce anume ne transformam.
Fiecare om are o spirala dubla de ADN. Ceea ce noi aflam acum este ca exista si alte spirale care s-au format. In aceasta perioada, care pare ca ar fi inceput cu 5- 20 de ani in urma, am fost transformati prin mutatii. Aceasta este explicatia stiintifica. Este o mutatie a speciei noastre in ceva nou pentru care rezultatul final nu este inca cunoscut. Schimbarile nu au fost facute publice, deoarece comunitatea stiintifica se teme sa nu inspaimante populatia. Totusi, oamenii se schimba la nivel celular. Lucrez cu copii, chiar acum cu trei care au 3 spirale de ADN. Acestia sunt copii care pot muta obiecte in camera doar concentrandu-se asupra lor, sau pot umple pahare cu apa doar privindu-le. Sunt telepatici. Poti sa te gandesti ca acesti copii ar fi angelici sau supraumani, dar nu sunt. Eu cred ca ei sunt ceea ce vom deveni noi, ca specie, in cateva decade.
Sistemele noastre imunitare si endocrine sunt cele mai bune evidentiatoare ale acestor schimbari. Acesta este unul dintre motivele pentru care lucrez la cercetari din domeniul testarii si terapiei imunologice. Cativa adulti pe care i-am testat au de fapt inca o spirala de ADN in formare. Cativa o au chiar si pe a treia. Acesti oameni trec printr-o multime de modificari majore care se petrec in constiinta si in organismul lor, pentru ca de fapt cele doua sunt una. In opinia mea, Pamantul si orice exista aici isi inalta vibratiile.
 Cel mai usor mod de a produce mutatia ADN-ului nostru este printr-un virus. In consecinta, virusii nu sunt neaparat rai. Virusii traiesc doar in tesuturi vii. Virusii ADN-ului, cum ar fi Epstein Barr sau Herpes isi schimba structura celulara. Virusul HIV nu este un virus al ADN-ului. In loc sa transforme organismul, el il devoreaza. Cei mai multi dintre oamenii care trec prin acest proces si ies pe partea cealalta a valului, cum s-ar spune, au o noua profesie, un nou mod de a gandi, sau cel putin un inceput al unui nou mod de viata.
Chiar daca ei se pot simti bolnavi, obositi, sau deznadajduiti la un moment dat, acesta e un dar. Li s-a acordat o sansa de a-si schimba structura ADN-ului si organismul intr-unul mai sanatos, mai luminos, ceea ce-i poate integra in noua generatie. Asa cum inteleg eu, vom putea desavarsi acest proces pana in anul 2012.
Daca ar fi sa auzim tonurile, sunetele generate de fiecare segment de ADN, am descoperi ca impreuna creeaza o colectie de frecvente armonioase, care este ca un identificator universal al fiecaruia. Nu mai exista nimeni care sa aiba aceeasi frecventa, identica, in tot universul. Astfel, se poate spune ca fiecare fiinta umana exista datorita rezonantei armonice cu structura informationala ADN.
Structura genetica opereaza ca un sistem de transmisie - receptie prin satelit. Fiecare componenta a ADN-ului rezoneaza specific pe o anumita frecventa de vibratie, iar acest ansamblu reprezinta de fapt conexiunea ta biologica si energetica cu toate lucrurile care exista, nu numai din mediul imediat inconjurator, ci chiar universal. Frecventele acestor componente genetice sunt foarte inalte, vibratiile lor sunt foarte fine. Practic, sunt lumina. Modificarile care au loc in aceste momente in corp sunt o re-armonizare, o noua calibrare a frecventelor proprii la cele de referinta din intreg universul. Este vorba de procese de natura electrochimica si electromagnetica. In primul rand, relatiile de tip electrochimic dintre diferitele segmente de ADN se modifica ducand astfel la alte conexiuni intre componentele ADN, formand un alt fel de spirala. Aspectele electromagnetice corespondente noilor legaturi electrochimice sunt de fapt cresteri ale frecventelor de vibratie specifice. In consecinta, intregul corp va avea o frecventa rezonanta mai inalta.
Pe masura ce procesul cunoscut ca "Ascensiune" are loc, intreaga fiinta este deja pregatita (de pe "parcurs") pentru a face fata tranzitiei. Un alt fapt important, care apare ca urmare a acestei cresteri a frecventei specifice, este folosirea unei parti mult mai importante din creier.
Se stie azi ca omul obisnuit nu foloseste mai mult de 10% din intreg potentialul creierului, astfel ca pe masura ce se realizeaza "Ascensiunea", vor deveni operationale anumite zone din creier care au fost inactive timp de multe milenii, si care nu sunt raspunzatoare de modul rational de gandire ci de cel intuitiv si subtil de intelegere si actiune superioara. Celebrele frecvente cerebrale (de tip alfa, gamma, etc) care sunt astazi cunoscute ca determinand starile mentale umane, au un rol important in acest proces de "acordare". Undele de tip gamma sunt cele mai importante, ele fiind cheia catre celelalte realitati (subtile, invizibile). Aceste noi modele urmeaza un proces format din trei stadii.
Primul stadiu este denumit "initierea". Este vorba de inceputul folosirii intentionate a constiintei in afara corpului fizic. Odata cu acest proces apare si constientizarea celorlalte forme de realitate.
A doua faza este "comuniunea". Este vorba despre o adevarata interactiune si comunicare directa (non-verbala) in celelalte realitati dimensionale. Cel mai adesea va fi sub forma telepatica, dar continutul nu va fi cu mult diferit de cel obisnuit, din prezent.
A treia faza este "ascensiunea". Din acest stadiu al constiintei vei putea sa faci adevarate calatorii plecand din realitatea aceasta obisnuita, spre realitatea Superioara Ultima. Toate cele trei stadii trebuie experimentate gradat, pe rand, in ordinea expusa. Pentru a realiza "Ascensiunea" nu e suficient si nici necesar sa te gandesti la ceva anume sau sa ai un anumit tip de emotie. Este o calatorie constienta. Este renuntarea la vechile modele comportamentale pentru a deveni cu adevarat liber in a alege noi moduri de interactiune cu ceilalti, cu celelalte realitati invizibile.

REVOLUTIA INDIVIDUALA - INTERIOARA 

Fiecare poate face propria revolutie

Un Om cu o constiinta spirituala inalta nu are nevoie de nici un fel de dispozitive pentru a-si inalta vibratia! El nu depinde de vreun aparat pentru a-si reprograma ADN-ul. Fiecare dintre noi putem sa realizam acestea, iar stiinta confirma! Cercetatorii rusi au descoperit ca ADN-ul uman creeaza tipare morfologice in vid, si produce asa-numitele “gauri de vierme” magnetice.Acestea sunt ca niste tunele avand capetele in diverse zone din cosmos prin care informatia poate fi transmisa in afara legilor spatiului si timpului. ADN-ul atrage astfel de informatii din macrocosmos si le transmite constiintei noastre. Este ca un rezonator multiplu, ca un aparat de radio capabil sa receptioneze mai multe posturi diferite, in functie de frecventa pe care acestea emit.
Acest proces de hipercomunicare este extrem de eficient intr-o stare de relaxare profunda. Stresul, grijile sau un mental hiperactiv obstructioneaza acest proces si informatiile primite sunt distorsionate si inutile. Natura foloseste acest fel de hipercomunicatie de milioane de ani. Omul modern cunoaste doar o mica parte sub numele de intuitie.
Un exemplu din natura: in cadrul unui musuroi de furnici, daca regina este separata spatial de colonie, furnicile continua sa construiasca musuroiul conform planului initial. Daca insa regina este omorata, intreaga activitate din colonie se opreste. Nici o furnica nu stie ce sa mai faca. Se pare ca regina transmite furnicilor ce si cum sa faca, prin intermediul constiintei de grup, iar furnicile o asculta orbeste, ca si cum nu ar avea constiinta proprie.
Sunt probabil sisteme mult mai avansate de multiplicare si stocare a informatiei in corpul uman decat am putut noi visa vreodata dar raman inca multe alte mistere asteptand sa fie descoperite despre modul de operare al Creatorului.
Programele genetice din primele reprezentante ale fiecarui tip de organism trebuie sa isi aibe originea intr-o minte, si nu doar in legile naturii. Aceste mesaje, scrise intr-un limbaj codat intrisec, nu se puteau scrie de unele singure, asa cum ne arata si stiinta observationala reala. 
Acest lucru este perfect consistent cu Geneza, care ne invata ca programele pentru fiecare "fel" de populatii originale, cu tot cu potentialul lor vast de variatie, au provenit din mintea lui Dumnezeu la un anumit moment dat in timp, printr-un proces de creatie speciala, supranaturala.Odata ce primele mesaje au fost scrise, acestea contineau in ele insele instructiuni pentru fabricarea masinariilor cu care sa se transmita acele mesaje "in josul liniei". ADN-ul, aceasta extraordinara "molecula mesaj", transporta acel ceva special, non-material numit informatie, in jos catre multe generatii, incepand de la originea ei din mintea lui Dumnezeu.
 Cele mai recente cercetări în domeniul ingineriei genetice reuşesc să explice fenomene precum hipnoza, intuiţia, clarviziunea, vindecările miraculoase, spontane, influenţa mentalului asupra realităţii înconjurătoare.

REVOLUTIA CONSTIINTEI SUPERIOARE DE GRUP
Grazyna Gosar si Franz Bludorf in cartea lor “Vernetzte Intelligenz” (Inteligenta Conectata), explica aceste fenomene foarte clar si precis. Ei citeaza surse care afirma ca in trecut, umanitatea era conectata foarte strans, la fel ca si celelalte forme de viata, la constiinta de grup si actiona ca un grup.
Insa, pentru a experimenta si modul individual de constiinta, oamenii au trebuit sa uite de hipercomunicare, aproape in totalitate.In acest moment, la nivel de umanitate, constiinta individuala este relativ stabila, si se poate creea o noua forma de constiinta de grup, cu adevarat superioara, in care putem sa avem acces la intreaga informatie prin intermediul rezonatorului biologic prezent in fiecare celula din corpul nostru - ADN-ul - fara sa fim fortati sau manipulati de la distanta in ceea ce priveste informatia in sine.

Ca si in Internet, ADN-ul nostru poate sa transmita propriile informatii in aceasta vasta retea care este VIATA, poate sa primeasca informatii din aceasta retea si poate chiar sa stabileasca contacte directe cu alti participanti din retea.
Vindecarile miraculoase de la distanta, telepatia, clarviziunea, pot fi astfel explicate cu usurinta si in mod natural. Orice constiinta colectiva nu poate fi folosita la nesfarsit fara o constiinta individuala. Altfel, ne-am intoarce la o stare primitiva in care instinctul de turma ar putea fi extrem de usor de manipulat.
            Hipercomunicarea in acest moment inseamna ceva cu totul diferit: cercetatorii spun ca daca oamenii (care dispun de o constiinta individuala) isi vor regasi accesul la constiinta de grup, vor avea atunci puteri de creatie supraumane cu care vor putea sa modeleze intreaga viata de pe planeta. Cert este ca umanitatea se indreapta evident spre o astfel de constiinta de grup superioara.

            De exemplu, clima nu poate fi influentata de un singur om, de regula. Insa poate fi iunfluentata de o constiinta de grup - nimic nou pentru unele triburi care aduc ploaia prin dansurile lor. Vremea este puternic influentata de frecventele proprii de rezonanta ale Pamantului, asa-numitele frecvente Schumann. Dar acestea sunt exact aceleasi frecvente care sunt produse in creierul nostru, iar atunci cand mai multi oameni actioneaza in sincronicitate, la unison, se formeaza un efect similar luminii laser - acela de manifestare “in aceeasi faza
Cercetatorii constiintei de grup au formulat teoria:
“Civilizatiei de tip I”.  O umanitate care a trecut la stadiul constiintei de grup superioare nu ar avea nici probleme de mediu, si nici lipsa de energie. Pentru ca ar avea un control natural si firesc asupra tuturor energiilor si proceselor de pe intreaga planeta. Aceasta include si un control asupra eventualelor catastrofe!
 “Civilizatie de tipul II” ar putea avea control asupra energiilor din intreaga ei galaxie.

Viziunea fiecaruia despre lume este aceea care creaza lumea, fiecare traieste in propriul sau Univers. Se schimba viziunea se schimba modul in care noi o percepem si actiunea noastra asupra ei. A fi liber cu adevarat inseamna a fi liber launtric, inseamna a nu mai fi intemnitat in corpul fizic, inseamna a nu mai fi incorsetat de false prejudecati, inhibitii, tensiuni, boli si de orice alta autolimitare. 
Libertatea mintii, puritatea emotiilor si claritatea scopuriloreste sensul
Libertatea poate si merita a fi obtinuta de fiecare pentru ca o fiinta echilibrata, armonioasa stapana pe posibilitatile sale, o fiinta lucida care nu vede realitatea prin prisma deformanta a fantasmelor si angoaselor sale, are o influenta benefica asupra celor ce o inconjoara.
Aparent suntem cu totii diferiti, fiecare om isi are propriile sale probleme si fiecare fiinta umana trebuie sa-si  rezolve singura problemele pentru a invata la scoala vietii. Nici un sistem sau ghid nu o pot face in locul lui. Din acesta cauza se spune ca suprema datorie a fiecarei fiinte fata de societate si fata de ea insasi este de a evolua, de a deveni perfecta, de a obtine intelepciunea, de a se desavarsi. Procesul autocunoasterii profunde, considera ca indispensabila colaborarea criteriilor stiintifice adecvate cu cele ale filosofiei, artei si cu acelea ale marilor traditii initiatice.

Scopul existenţei noastre este acela de a deveni conştienti la nivel cosmic, pentru a atinge desăvârşirea pe care trebuie să o dezvăluim şi celorlalţi. Universul ni se destăinuie, după cum ne pricepem  să-l contemplăm. Este extrem de probabil că legile cele mai subtile şi mai profunde ale vieţii şi ale sorţii oricărui lucru creat sunt înscrise în clar în lumea materială ce ne înconjoară. Materia conţine o energie incalculabilă, este susceptibilă de transformări infinite, resursele-i sunt nebănuite atunci cand devenim constienti la nivel cosmic.
Omul poate accede la taine, poate vedea lumina, poate sesiza Legile Universale, poate să-şi integreze demersului său lăuntric ritmul destinului universal şi poate să aibă o cunoaştere sensibilă a celei de pe urmă convergenţe a forţelor. Ştiinţa stabileşte deja date precise privitoare la timp, spaţiu, creaţie, originea ADN-ului şi existenţa altor dimensiuni decât cele cunoscute. La hotarul mileniul III, lumea ştiinţifică glorifică
-Omul-, pe cel ce şi-a înţeles destinul genetic descifrându-şi singur zestrea ereditară ceea ce nu o mai poate realiza din câte cunoaştem nici o altă fiinţă. O noua şi infinită realitate, de un nivel superior, începe să se strecoare luminos printre fisurile concepţiilor rigide şi limitate despre cunoaştere si isi face tot mai mult loc necesitate cunoasterii Legilor, Principiilor si Adevarurilor Universale si a Creatorului lor.
Cercetătorii din domeniul teoriei sistemelor ajung tot mai mult la concluzia, aflată în dezacord cu concepţia evoluţionistă a lui Darwin, că structurile complexe ordonate, de orice fel, nu pot pur şi simplu să apară din întâmplare. Dezordinea nu se transformă niciodată în ordine în mod spontan, adică în absenţa unui factor ordonator. Ordinea necesită un organizator. Reţeaua infinită de efecte complexe observate în univers trebuie să fi fost produsă de o cauză adecvată. Biblia numeşte această cauză drept Logos sau Înţelepciune ( în acest sens să ne amintim că şi ştiinţele morfogenetice invocă Logos-ul - Rene Thom în teoria catastrofelor, Benoit Mandelbrot, părintele teoriei fractalilor îl numeşte Generatorul, iar teoria cuantică creează conceptul de Observator Ultim ca factor iniţiator şi ordonator.
               Totuşi când suntem confruntaţi cu o realitate, până nu demult misterioasă, de tipul codului genetic, suntem uimiţi atât de simplitatea cât şi de complexitatea şi cantitatea de informaţie cunoscută. Rămâi tulburat de imensa densitate a informaţiei conţinute într-un spaţiu extrem de restrâns. Când conştientizezi şi admiţi în acelaşi timp faptul că întreaga informaţie chimică necesară pentru a construi un om, un elefant, o broască sau o orhidee este concentrată în două celule reproductive minuscule, nu poţi decât să rămâi pe gânduri, ignorând, într-un anume fel, legea gravitaţiei. Informaţia aproape neverosimil de complexă necesară pentru a sintetiza un om, o plantă, crocodil, substanţe organice, bioxid de carbon şi minerale este conţinută în două celule. Atât, în două mici celule: spermatozoidul şi ovulul. A recunoaşte faptul că toată această informaţie este depusă în nucleul spermatozoid sau înseamnă a admira uriaşa abilitate tehnică a Logosului sau Generatorului sau Observatorului Ultim din spatele acestui sistem.
 Laureatul Nobel F.H. Crick, care a descoperit împreună cu Watson (conducătorul Programului Genomul) sistemul şi structura ADN, spunea că dacă cineva ar vroi să traducă informaţia codificată într-o celulă umană, ar avea nevoie de 1000 de volume a câte 500 de pagini fiecare. Şi totuşi mecanismul unei celule reproduce fidel, la diviziunea celulei, toată această informaţie de 500.000 de pagini în numai 20 de minute!!! Informaţia de o complexitate inimaginabilă a codului genetic împreună cu simplitatea concepţiei sale (doar patru litere alcătuite din molecule simple) şi cu extrema sa compactitate şi coerenţă, implică o inteligenţă superioară plasată în spatele ei (Adevărul e dincolo de noi). Teoria contemporană a informaţiei nu permite o altă interpretarea celor discutate în legătură cu codul genetic. Norbert Wiener însuşi, formulând teza potrivit căreia o informaţie se naşte numai dintr-o informaţie, admite eixstenţa unui nivel superior al acesteia: Metainformaţia care dă un Sens Unitar Existenţei.

„Experimentarea profunda si intima a  sublimului infinit cosmic este cea mai puternica si cea mai straveche sursa a cercetarii stiintifice.Trairea mea cea mai elevata consta dintr-o umila admiratie a Spiritului Superior fara margini care se dezvaluie in infimele detalii pe care pot sa le perceapa fragilele si slabele noastre spirite. Aceasta convingere de ordin profund emotional pe care o am despre prezenta unei puteri rationale superioare dezvaluita de incomprehensibilul nostru Univers este aceea ce formeaza ideea mea de Dumnezeu sau Constiinta Cosmica”                                                             Albert Einstein

In  secolul XXI- vietile noastre vor fi schimbate printr-o “Revolutie a Constiintei” piesa in care fiecare persoana, pe masura inntentiei si a capacitatii de asumare, va acorda sincer si costient un rol tot mai mare Valorilor, Principiilor si Legilor Universale
Acest mare Eeveniment Planetar, care care urmeaza, este o Revoluţie a “Binefacerii” care va aduce cu sine bunastare pe plan personal (trupesc,sufletesc si spiritual), social si planetar. Ea început, în mod similar cu revolutiile economice din secolul trecut, si  promite sa revolutioneze  viaţa noastră şi să ofere oportunităţi  uriaşe de dezvoltare personala în următorii 10 ani.
Nu este vorba despre o moda  sau o tendinţă, este vorba despre o noua si infinita necesitatea de a ne cunoaste pe noi insine precum si modul in care ne vom intretine sanatatea, vom mânca, actiona, dormi, muncii, prelungi viata, prin evoluarea constient-spirituala.